morten jensen
A-laget: Fantastisk snuoperasjon!

Havørn møtte Lura hjemme på fredag, i en kamp mange vil betegne som kampen om 3. plassen i årets 4. divisjon


09.09.2014

Etter 1 fattig poeng mot Hinna og FC Show var Havørn nødt til å ta en ny 3-poenger for å fortsatt være med å kjempe om den viktige tredjeplassen som gir klubben muligheten til å prøve seg i NM. Andreas Dale gikk ut med skade mot FC Show og var ikke klar for kamp, men Stian Repshus som ikke var med mot FC Show var fit for fight igjen.  Det var fredags kveld og det var tid for nok et toppoppgjør på Tananger Stadion når tabellnabo Lura kommer på besøk. Lura som før kampen lå 2 poeng foran Havørn på 3.plass vant forrige oppgjør 2-1 på sin hjemmebane, men som de fleste vet så har ikke Havørn tapt hjemme på halvannet år. Dette var klar beskjed i garderoben fra dagens spillenes trener Morten Jensen. «Me har ikkje tapt her hjemma på halvannet år og ikkje ‘fillen’ om me ska tapa ikveld!». Det skulle vise seg å bli en nervepirrende og kontroversiell kamp!
Havørn virker tent fra start og presser Lura høyt. Allerede etter 3 minutter viser Havørn spill fra øverste hylle med kombinasjoner mellom Repshus, Jensen, Stallemo og Økland Jellestad. Siste nevnte prøver å komme til innlegg men blir blokkert til corner. Som flere ganger denne sesongen slår Stian Repshus et perfekt corner til Mats Økland Jellestad som var helt umarkert. Mats henger ekstremt lenge i lufta før han stanger ballen i mål til halvveis jubel fra tilskuerne som så vidt har fått satt seg. Kjempestart fra Havørn som fortsatte med å imponere med finspillet sitt.
Men etter 21 minutter kom den første kontroversielle hendelsen. Eirik Haga klarerer ballen i en Luraspiller hvor ballen spretter til en offsideplassert motspiller. Alle forventer at det skulle bli blåst for offside, utenom dommeren selv. Den offsideplasserte Luraspilleren stormer mot dødlinjen før han legger ut 45 grader og plutselig stod det 1-1 etter en frisk og god start fra Havørn.

Etter Lura fikk målet sitt virket det som Havørn mistet litt energi. Mats Økland Jellestad måtte bytte ut etter å ha pådratt seg lyskestrekk mens Eirik Haga måtte ut på grunn av sykdom. Det gjorde at Havørn kom litt i ubalanse og det benyttet Lura seg av. 31 minutter spilt og Lura kommer seg til sitt eneste innlegg ila kampen, og med litt feil opptelling i feltet stormer en Luraspiller på bakre stolpe og header ballen over Marken til 1-2. Det sa dessverre ikke stopp der. 3 minutter senere kom nok en kontroversiell hendelse! Etter en dødball fra Lura så blåser plutselig dommeren straffe, uten at noen vet hva som hadde skjedd. Rapporter i etterkant sier at det var en Luraspiller som falt inne i feltet, men ingen var borti spilleren. Men som man sier så dømmer dommeren og det var lite vi kunne gjør med avgjørelsen. Straffen ble satt sikkert og Lura gikk til pause med en 3-1 ledelse og full av selvtillit.

I pausen ble Havørnspillerne enig om en ting: «Me har ingen verdens ting å tapa, nå må me bare gå ut der å kjøra øve Lura me ekstremt høgt press». Morten Jensen skulle senere på kvelden treffe på Brede Hangeland og da måtte han ha noe å skryte over. Og det skulle bare ta 10 minutter ut i 2. omgang før han fikk en ting å skryte over. Feilvendt på 20 meter med mann i rygg finner coachen ut at han skal vende av motspilleren å sette ballen i en fin bue over keeper og i krysset, som Jensen selv ville sagt «Lettere gjort enn sagt». Men var Jensen ferdig der? Neppe!
5 minutt senere presser Jensen høyrebacken til Lura til å spille tilbake til keeper. Det var egentlig en grei pasning frem til Lars «Zlatan» Stallemo setter inn rykket, snapper opp ballen og putter den i det åpne buret. Havørn har utlignet til 3-3! Men var Jensen ferdig nå? Nope!
10 minutter før slutt er det klart for nok en kontroversiell hendelse. Etter et flott tiki-taka spill på midten i regi av Thomas Madsen, Stian Repshus og AndreWillumsen chipper Madsen ballen i bakrom til en offsideplassert Jensen, men Jensen gjør som en spiss ville gjort og setter ballen i mål til stor protest fra Lura. Havørn har snudd kampen og leder nå 4-3 med 10 minutter + tillegg igjen å spille. Nå må vel Jensen være ferdig? Dessverre, for Lura sin del!

Men før Jensen skulle vise seg frem igjen så scorer Lura et nesten identisk mål 5 minutter før slutt til ville protester fra Havørn. Da ser Jensen bort til dagens coach Ørjan Nilsen og blir enige med blikket om å sette innpå unggutten Erlend Vignes og det skulle vise seg å være et sjakktrekk fra øverste hylle. Vignes kommer inn og lager enormt med trøbbel for forsvaret med sin aggressivitet. Han kunne scoret både 1 og 2 mål, men på overtid av overtiden kommer nok en kontroversiell avgjørelse. En litt for lang bakromspasning som er på vei til å gå inn til keeper, blir snappet om i siste liten av Vignes som spurter mot mål. Vignes blir felt av keeper til ekstreme protester fra Lura som mener at Vignes tok med seg ballen med hånda forbi keeperen. Protestene ender med et rødt kort til Lura’s kaptein og gult kort til keeperen. Så Morten Jensen, det viktigste sparket på ballen i sin karriere. Med mål her scorer han selv hattrick, Havørn går opp på den viktige tredjeplassen og du har ekstra mye å skryte til Brede Hangeland med. Jenser stepper opp, skyter ballen til venstre for keeper, men keeperen slenger seg over ballen. Det står 5-4 til Havørn og Kåre Kjærstad er nesten på vei hjem etter en alt for nervepirrende kamp. Lura tar så avspark, dommeren blåser av kampen og Havørnspillerne og tilskuerne jubler som om vi hadde vunnet Champions League! Etter samtaler med spillerne etter kampen kan vi bekrefte at dette er noe av det kjekkeste vi har vært med på.

Kampens store spiller var uten tvil Morten Jensen. Coachen tar tak og får med seg laget på en utrolig opphenting. Stian Repshus og Knut Barstad viser også i dag at de er en av lagets beste spillere, men hele laget skal ha en stor hyllest for å vise en fantastisk god moral og vinnervilje.
Neste uke skal Havørn møte Mastra som nettopp har vunnet sesongens første kamp mot FC Show og har fått bygget opp selvtillit før møtet med Havørn. Her er Havørn nødt til å ha samme innstillingen som i 2. omgangen mot Lura for å ikke gå på en smell. Ta gjerne turen ut til Mosterøy stadion klokken 18:00 på torsdag
Takk for meg
Mats Økland Jellestad
 


< Tilbake