p1000144
Alle tre poengene ble igjen i Tananger

Vi har måttet vente lenge på årets andre seier - den kom endelig i går


09.05.2014

Laget (3-5-1-1):
11er hav%c3%b8rn mastraHavørn gikk offensivt til verks og skulle vise hjemmepublikummet at det bor mer i laget enn de har vist i det siste. Et par halvsjanser og brukbart spill i åpningsminuttene ga håp om en ny 3 poenger på Tananger stadion.

Men som ofte før sluknet det etter hvert på Havørnmaskineriet og etter 17 minutters spill kunne bortelagets Joakim Aske heade enkelt inn 0-1. Frustrasjonen var ikke til å skjule blant Havørnguttene selv om trener Morten Jensen prøvde iherdig å få opp engasjementet hos sine gutter fra sidelinjen.

Heldigvis har vi en klassespiller i nummer 6, Stian Olsen. På et soloraid fra 35-40 meter dro han med seg ballen til hjørnet av 16 meteren og dunket inn utligningsmålet for Havørn. Ved dette kom det nevnte engasjementet Jensen etterlyste hos våre gutter og prestasjonene deretter.
Ballen fikk flyte bedre i de bakre rekker som igjen førte til mer plass for kantspillerne. Ved en anledning kom ballen ut til høyre, Andreas Dale overlapper Mats Økland Jellestad og samtlige forventer en pasning opp flanken fra Mats. I stedet prøver Mats seg på det "umulige" fra 40 meters hold og sender i vei en kanon opp i keepers høyre kryss. Hadde målet vært 0,54 mm høyere hadde det stått 2-1 til hjemmelaget - men dessverre for Mats og Havørn nektet krysstanga oss årets mål på Tananger stadion.

Banens beste aktør, dommer Lars Dahlgren, kunne dermed blåse til pause på stillingen 1-1.

Andre omgang startet som den første, med et press fra Havørn. Fine kombinasjoner ute på høyre siden førte til slutt til innlegg hvor Andreas Dale er centimeterne fra å stupheade Havørn i ledelsen. Thomas Madsen var også aktiv ute på venstresiden de første 20 minuttene og lekte seg med Mastra-backen gang på gang, ved et par - tre anledninger kom Havørn seg til halvsjanser etter disse.

Men målet uteble - helt til nevnte Olsen slo til igjen. Igjen får Olsen ballen utenfor 16 meteren, igjen fyrer han av et skudd til høyre for keeper og igjen ender ballen utakbart i mål for Mastras målmann. 2-1 til Havørn og NÅ måtte vel dette gå veien.

Slik som i forrige hjemmekamp mot FC Show begynte praten på tribunen å gå om hvor stor denne seieren skulle bli. Og det så ut som våre gutter skulle kjøre over Mastra den siste halvtimen. Oli, Espen Hjelm og Olsen hadde alle sine forsøk som enten ble reddet eller havnet utenfor. Det var derfor nokså "typisk Havørn" at Mastra dro fram den våte fillen og kastet den midt i fleisen på alle med hjerte for Havørn. På sin, til da, eneste visitt i Havørns 16 meter headed Mastras Christer Corneliussen inn utligningen. Et frispark fra høyre blir slått inn i feltet og Corneliussen stusser ballen fint inn i det bakerste hjørnet. 2-2 og nå kunne plutselig alt skje igjen.

Men da er det godt å ha en kaptein med en stor K; Havørn får corner fra venstre, Stian Olsen skrur ballen på bakerste stolpe hvor Knut Longvastøl Barstad header kontant inn 3-2 målet til stor jubel for de frammøtte. En uhyre viktig scoring når det gjensto 15 minutter av kampen. 

Dessverre for Havørn og Knut måtte han forlate banen fem minutter senere etter en krasj med lagkamerat Sander Nilsen. Som tippoldebarnet til mannen som på egenhånd slukket bybrannen i Ålesund i 1904 vet vi at vi han er en som ikke legger seg ned for ingenting. Det kunne derimot se ut som en stygg hodeskade ved første øyesyn men som en ekte kaptein tillater han ingen sympati og har betrygget oss med at det går bra med skallen dagen etter smellen.

Trener Morten Jensen byttet seg selv inn rett etter 3-2 målet og fikk ro over midtbanespillet til Havørn. Et par skuddforsøk fra distanse var det siste vi fikk se og dermed tre viktige poeng i sekken til hjemmelaget som med de klatret opp på en 4. plass på tabellen.
Havørn har nå spilt i nærmere et år uten å tape en fotballkamp i seriesammenheng på hjemmebane - det er en trend vi ønsker å utvide!

Supporterklubben kåret velfortjent Stian Olsen til dagens Havørn, med to scoringer og en assist. Han får nyte en pizza fra Pizzabakeren Tananger som premie.

Neste kamp spilles ikke før om 11 dager da Havørn gjester Randaberg sine rekrutter på Randaberg stadion. Kampen spilles mandag 19. mai kl. 19:00.
 


< Tilbake