fairplay4
Fair Play i fokus på Tananger stadion

Havørn Fotball legger stor vekt på at kampene på Tananger stadion er rettferdige


07.05.2014

Som et ledd i kvalitetsklubb-prosjektet har Havørn Fotball blitt en Fair Play klubb.
Selv om dette har tidligere vært et av temaene klubben har brukt tid på så har aldri vært så store ressurser inne i bildet før.

Hver kamp i barne- og ungdomsfotballen skal ha en kampvert tilstede. Kampvertens oppgaver er bl.a. å ønske lagene velkomne til Tananger, vise vei til riktig bane og garderobe, støtte dommer og være en samtalepartner for den underveis og ikke minst sørge for en hyggelig atmosfære på vårt anlegg, m.m.
Alle tilskuere skal f.eks ha muligheten til å få en kopp kaffe i hånda mens kampen(e) spilles.

Vi har nå iverksatt et lite kampprosjekt som kalles for "Fair Play of the day". Denne prisen skal gis til en spiller som f.eks har:
- oppført seg fint før og under kampen
- snakket med alle på laget sitt
- vært positiv i sine tilrop til lagkamerater og motstandere
- vært positiv mot sine motstandere, f.eks. hjelper en liggende motstander opp på beina e.l.
- vært positiv mot dommeren
- har vist interesse for og respektert idretten sin

"Fair Play of the day" blir valgt av motstanderlagets trener, foreldregruppe og kampvert. Grunnen til at vi involverer foreldregruppen er enkel; en fotballkamp involverer flere enn spillere, dommer og trenere. Tilskuerne og da i sær foreldregruppen på sidelinjen er en viktig del av kampen, både på godt og vondt. Ved å sette fokus på fair play og involvere dem i valget av dagens oppførsel både tror og håper vi at oppførselen blant samtlige er deretter.

Under tirsdagens kamper var den første dagen for kampvertene og første gang prisene ble delt ut. Dette medførte en svært hyggelig stemning på Tananger stadion og ikke minst en stor glede blant de små når prisene ble delt ut. I tillegg merket vi en svært "rettferdig" stemning og en god avslutning på det hele når lagene samlet seg under utdelingen.

Vi gleder oss til fortsettelsen og oppfordrer samtlige spillere, trenere, dommere og tilskuere til å vise fair play under fotballkampene i 2014!
 


< Tilbake