ole andr%c3%a9 myklebust
MSA: 9 av 10 tær oppe i 4. divisjon

Havørn seniorene tok en etterlengtet og svært viktig seier hjemme mot Tasta på fredag. To mål av Ole Andre Myklebust og et fra Espen Hjelm sikret en 3-2 seier


24.09.2013

Etter et skuffende 2-2 resultat mot VBK2 på tirsdag var det på tide å glemme den kampen og fokusere på nok en "cupfinale". Vi skulle ta imot Tasta som var nødt å få en seier for å henge med i opprykkskampen, samtidig som vi kunne så og si sikre opprykket. Troppen vi stilte igår er noe av det sterkeste vi har stilt i år. Når vi har spillere som Knut, Kenneth og Jensen på benken så sier det seg selv at vi har et utrolig sterk først 11er.

Begge lag gikk ut i høyt press, som gjorde at det åpnet seg rom på midtbanen for begge lag. Den første store sjansen kom etter 13 minutt og det var som tatt ut fra læreboka. Forsvaret spiller opp til Olsen som flikker Thomas Madsen i rom på kanten, som får slått et høyt innlegg. Det ser ut som keeper har kontroll på ballen, men Hjelm får superkrefter og vinner duellen mot keeperen. Ballen havner i beina på Hjelm som klarer å plassere ballen i mål mellom 5-6 Tastaspillere. Fantastisk start!

Men Tasta prøvde å riste av seg den dårlige starten og fikk presset fram et corner 2 minutter etterpå. Der får en Tastaspiller gå opp helt alene, men heldigvis for oss går ballen et par cm over. Marken tar et raskt utspill til Glenn som finner Hjelm i mellomrommet mellom forsvaret og midtbanen til Tasta, han prøver som Olsen og flikke ballen i bakrom med suksess. Oli kommer alene med keeper, men i siste hundredel får stopperen til Tasta taklet ballen til corner.
Gjennom hele kampen når det ikke skjedde noe var det som regel den siste pasningen fra begge lag som akkurat ikke nådde frem, men etter 25 minutter skulle en målkåt Oli vise seg frem igjen. Olsen slår et frispark fra siden som blir stusset på bakre stolpe, der stanger Oli ballen bare centimetre utenfor til stor skuffelse fra benken og tribunen som var sikre på at ballen gikk i mål.

Det neste kvarteret kommer vi til noen halvsjanser, men etter 40 minutt kunne vi ikke kommet nærmere 2-0. Olsen dribler seg til dødlinjen for så å legge ballen 45 grader ut til lille Madsen. Han gjør ingenting galt, sender keeper til den ene siden og ballen til den andre. Men igjen er stopperen til Tasta på plass i siste liten og får blokkert skuddet og klarert. På klareringen vinner vi ballen og Dale prøver en stikker til Hjelm som igjen vinner en ny duell med keeperen, men vinkelen blir for liten etter Hjelm runder keeperen og skuddet blir blokkert til corner. På det påfølgende corneret får Dale gå opp helt alene, men også han som Tastaspilleren setter han ballen rett over mål.

Rett før pause har vi nok et corner som blir klarert høyt tilbake til Olsen. Hvor alle forventer nok et innlegg fyrer han i et skudd på nærmere 130km/t (uoffisiell måling) som keeperen såvidt får bokset unna.

Vi gikk til pause med 1-0 ledelse og 7-1 i målsjanser. Vi visste at Tasta var nødt til å vinne denne kampen så vi kunne ikke annet enn å forvente et veldig høytpressende Tasta lag i 2. omgang. Det var veldig mye fokus i pausen på at vi ikke skulle bry oss om hvordan de spilte og heller at vi skulle senke skuldrene å spille vår fotball.
Som forventet presser Tasta høyt fra start på 2. omgang og det gir oss en sjanse med en gang. Oli sender Hjelm i bakrom som kommer litt for tett på keeper og får bare til et skudd midt på keeper.

I det 50. minutt får vi frispark fra veldig skrå vinkel og Olsen skulle vise seg frem nok en gang. I stedet for et innlegg velger han nok en gang å gå for et skudd, men når man har en frisparkfot som Juninho så har man lovt. Dessverre er keeper med på notene og får slått ut til corner som ender i et utspark fra keeper til slutt.
Så var det Tasta sin tur til å vise seg frem. På en dårlig klarering fra forsvaret for et Tastaspiller ballen på 25 meter. Han tar først et touch og på halv volley smeller han til et vakkert skudd som dupper over Marken og i mål. På Tasta sin andre store sjanse får de uttelling, snakk om å være effektiv!

Menmen, 5 minutter etterpå viser vi hvorfor vi er et topplag. Olsen og Oli viser samspill i høy klasse hvor Oli lurer offsidefellen og Olsen slår en meget presis gjennombruddspasning. Oli gjør ingen feil og setter ballen til side for keeper og i mål.
Det skulle vise seg at Tasta ikke var lette å riste av seg, for 10 minutter etterpå får de utligningen sin igjen. På et corner er vi ikke bestemte nok og ballen går fra en spiller til en annen i lufta før den blir satt i mål og spenningen stiger kraftig. Med tap risikerer vi å bli tatt igjen av både Tasta og VBK2, mens med seier har vi 9 av 10 finger i 4.div.

Så velger mister Jensen å ta tak. Han har ikke spilt kamp siden april og setter seg selv innpå til stor jubel fra benken. Coachen med erfaring fra statene og mange år i Vidar og Brodd gir oss håp og optimisme tilbake, skal virkelig Jensen få et fantastisk comeback med mål og sikre seieren? Men det var Oli som skulle vise hvorfor han kjemper om toppscorer tittelen, sammen med Jensen blir også Jonas satt inn på venstrekanten. Så sine første touch kommer Jonas seg løs på kanten og slår et høyt innlegg. Stopperen til Tasta feilberegner og ballen faller ned i beina på Oli. Han takker og bukker og setter sitt mål nummer 2 for dagen. Jubelen var så høy at samtilige av beboerne i Tananger forstod at Havørn hadde scoret et viktig mål.

Det sier seg selv at det ble et utrolig press fra Tasta de siste 10 minuttene, men de kom ikke til de store sjansene. I stedet bruker vi presset til vår fordel og vi er svært nære på å kontre inn målet som hadde satt punktum på kampen. 7 minutt før slutt kommer Jensen alene med keeper, men sliter med touchet og blir taklet rett foran mål. Oli snapper opp ballen og avslutter rett utenfor fra skrå vinkel.
Noe av det siste som skjedde var det Jonas som stod for. Han har hele sesongen blitt oppfordret til å utfordre 1 mot 1 og bruke Usain Bolt farten sin. Rett innafor 16-meteren til Tasta gjør han nettopp dette og blir felt. Vi har fått straffe 3 minutter før slutt og kan sette et punktum på denne kampen en gang for alle. Spørsmålet var hvem skulle ta det? Roy har enda ikke scoret sitt første offisielle a-lags mål og var veldig lysten, benken trodde at Jensen skulle ta det for å sette spikeren i kista. Men målkåte Oli var sikker på sin sak og ville ta straffen for å sikre seg sin tredje hattrick på 4 kamper(!!!). Det ville seg ikke, krampen nærmet seg og Oli var sliten etter å ha løpt ekstremt mye. Straffen ble reddet av keeper som også tok returen. De siste minuttene var nervepirrende, men vi klarte å stå ut.

Nå trenger vi altså bare 1 poeng på de siste 3 kampene for å være 100% sikker på opprykk!
Dagens jury kåret Oli til banens beste, men min personlige mening så må det nesten stå mellom Kjartan og Thomas. Begge to bidrar med mye fremover, men uten det defensive arbeidet vingene legger ned hadde vingene til Tasta komt i farlig posisjon gang på gang. Ellers spiller samtlige en fantastisk kamp og fortjener minst 8 av 10 poeng.

Men så skal man også være litt kritiske. Sjansestatestikken viser 17-4 og vi er nødt til å bli mer effektive foran mål skal vi klare oss bra i 4. divisjon. Ellers slipper vi til tider Tasta litt for mye inn i kampen som gjør at de får mulighet til å komme tilbake i balanse igjen.

Sist men ikke minst var det godt å se Morten Jensen på banen igjen etter mange måneder borte fra fotballbanen også må det nevnes at Lars Andre Stallemo også hadde en gjesteopptreden etter han i sommer flyttet til Krisiansand.
Fredag 4. oktober, som er om 2 uker, blir sesongens siste hjemmekamp. Dette er mot ingen andre enn rivalene våre Våganes. Kom og sprett champagnen med oss når vi skal feire opprykket!

MØJ


< Tilbake