2013 den 4  april 041
MSA: Uavgjort i toppkampen

Havørn sitt a-lag måtte nøye seg med et poeng etter å ha ledet med to mål


18.09.2013

Idag reiste vi til Tasta med et meget bra lag. Utenom Sander, Mats og Sankoh som er ute med skader og Knut som har vert 
uten trening i et par uker, så stiller vi med et av ligaen beste lag. Etter en oppvarmning hvor spillerne virket
veldig konsentrert var vi klar til kamp. Allerede etter 4 minutter smeller Sindre til i stolpen fra 20 meter. 
Men VBK var også farlig frempå etter 7 min. En dødball fra siden blir lagt inn på bakre hvor det blir headet i nettveggen. De neste 20 minuttene var mye frem og tilbake før det endelig kom en uttelling. Olsen får tilbake et corner han har slått, som han smeller inn på første stolpe hvor Dale dukker opp og putter sitt første etter comebacket i Havørn. De siste minuttene av første omgang var frem og tilbake hvor det kom noen kvart-sjanser.

2. omgang blir satt igang etter 6-7 minutter pause og VBK åpner med sitt 3. feilkast for dagen og en sjokkert men lattermild VBK-trener som ikke forstår hvordan det er mulig. 

Så var det Kjartan sin tur til å vise seg frem. I det 57 minutt driblet han 3 VBK spillere før han sender en verdensklasse pasning til Oli som setter ballen 10cm utfor stolpen alene med keeper. 10 minutter senere får Havørn et frispark ute på siden. Olsen slår som vanlig et meget presist frispark på bakre stolpe hvor Haga er uselvisk og legger den nesten på streken hvor Glenn setter inn 2-0. Olsen og Kjartan var ikke ferdig med å vise seg frem. I det 70 minutt kom kanskje årets samspill hvor de sistenevnte spilte tiki-taka fotball akkurat som Barcelona ville gjort det. Til slutt sender Kjartan igjen en mesterlig pasning til Oli. Dessverre varter VBK sin keeper opp med klasseredning. 
I det 77 min ville også Marken vise at ikke var noe dårligere og redder en meget bra avslutning nede i hjørnet. Uheldigvis var redningen til ingen nytte. Det påfølgende corneret ender i mål etter klabb og babb i feltet og spenningen samt nervene bygger seg kraftig opp. VBK får blod-på-tann og satser hardt fremover, samtidig som vi prøver og punkter kampen.

7 minutter før slutt blir det uttelling. Vi sender opp en del spillere og blir kontret. VBK spiller en presis ball ut til kant som skjærer inn og slår 45 grader ut. Spissen til VBK har ingen problem med å utligne til 2-2.

De siste minuttene prøver begge lag å få vinnermålet, noe som skapte en del halvsjanser men det blir med sjansene.

Dagens dommer, som forøvrig var meget god, blåser av en gjevn og underholdenes kamp.

Alt i alt burde vi absolutt holdt på 2-0 ledelsen, men all honnør til VBK som kjemper seg inn i kampen igjen.

Vanskelig å si hvem som var banens beste, men etter min mening var Andreas Dale banens beste. Scorer mål og gjør en utrolig god og gjerne litt anonym jobb defensivt og bidrar en del offensivt!
På fredag møter vi Tasta og med seier tar vi et laangt steg mot opprykk med en seier. Så ikkje gå glipp av denne toppkampen og støtt oss mot opprykk. Fredag 18:00 på stadion.

- Mats Økland Jellestad


< Tilbake