erlend leikvoll
Solid seier borte mot Mastra

Havørn har spilt under pari på bortebane denne sesongen. Det skulle endres på mot Mastra!


12.09.2014

Da var det klart for kamp igjen. Etter å ha vært rimelig nærme himmelen har guttene brukt hele uken på å komme ned på jorda for å nullstille seg foran møtet borte mot Mastra. Før kampen blir spillerne påminnet på den horrible kampen de spilte mot FC Show for å ikke gå i sammen fellen som den gang. Før kampen ble det klart at vi var nødt til å gjøre noe med den forferdelige bortestatistikken. 2 seire, 1 uavgjort, 4 tap og 9-12 i målforskjell er ikke godt nok for et lag som sikter seg mot 3.plassen. Så til tross for at spillere som Stian Olsen, Andreas Dale, Ole Andre Myklebust, Lars Andre Stallemo og Glenn «Daffen» Meling er ute med skade og sykdom stiller Havørn med et rimelig sterkt lag. I vår velkjente 3-5-2 formasjon stiller vi med: Andreas Marken, Kenneth Hjelm-Knut Barstad-Eirik Haga, Thomas Madsen-Stian Repshus-Dennis Halili-Sindre Reisæter-Mats Økland Jellestad, Morten Jensen-Espen «Luca» Hjelm.

Kampen starter jevnt på en litt uvant gressbane, som også preger spillet til at det blir slått en del langt fra starten av. Etter litt tilvenning ble spillet bedre til tider, men det skulle være en langpasning som sørget for det første målet. En lang ball i bakrom blir jaget som vanlig av «Luca» Hjelm, ballen blir litt for lang men «Luca» for en avslutning før han blir meid ned av keeperen. Dommeren peker på straffe og Knut stepper opp. For første gang i karrieren bommer Knut på straffe, men heldigvis for Knut er Mats raskt frempå returen, lukker øynene og klemmer til mellom beina på keeper, 0-1 Havørn.

Det blir fortsatt slått lange baller, men når vi først legger ned ballen blir det livsfarlig. Jensen og Mats kombinerer fint på høyresiden med et par veggspill forbi 2-3 Mastra-spillere. Mats kommer til dødlinjen og finner litt heldig Thomas Madsen ute på 16. meter etter at en forsvarspiller bommer på ballen. Tom klemmer til på volley og ballen blir utagbar for keeper ned i lengste hjørne. 0-2 Havørn.

Etter 0-2 målet faller Havørn litt nedpå. Gjerne selvtilliten ble for stor eller at spillere ennå ikke var venn med ballen eller gresset og det fortsettes å slå langt. Men som på 0-2 målet så blir vi farlige når vi spiller med få touch og holder ballen i laget. En feilvendt Dennis får ballen midt på Mastra’s banehalvdel, i blinde chipper han ballen over forsvaret til Mats som kommer stormenes mot målet. Alene mot keeper lurer Mats alle og legger ballen 45 grade ut til Luca Hjelm som er iskald og plasserer ballen mellom beina på keeper. Vi går dermed til pause med en solid 0-3 ledelse.
I pausen ble det gjentatt flere ganger at denne kampen ikke var over og at vi var nødt til å få 0-4 med en gang for å tappe energien ut av Mastra. Vi blir også enige om at vi skal utpå å spille finest mulig fotball og heller vinne med 5-6 mål i stedet for å slå langt å vinne med 7-8 mål. Gutta gira seg opp til å pynte på bortestatistikken, men det var Mastra som startet med en stor sjanse. Andreas Marken hadde alt for lite å gjøre i løpet av kampen så han fant ut at han ville leke sweeper akkurat som Manuel Neuer. Uheldigvis for Marken så hadde Mastra satt inn en kjapp spiss i 2. omgang som snappet opp ballen før Marken fikk klarert. Målet stod åpent og Mastra spissen avsluttet mot et åpent mål. Rutinert som Knut er når han ballen lenge før den triller over linjen og fikk spilt ballen ut fra farlig område.

Etter hvert som minuttene går tar Havørn mer og mer over ballspillet og det tok ikke lang tid før det kom et nytt mål. Nok en gang var det finspill på Havørns høyre side og Mats slår en hard ball inn til Jensen som står på 16. meteren. Jensen med skyhøy selvtillit etter hattrick sist kamp tar med seg ballen med et fantastisk touch. Han vender først av en spiller før han finter keeperen bokstavelig talt på rumpa, før han chipper ballen lekker i mål. 0-4 Havørn!

Spillerne begynner å bli slitne, det blir gjort noen bytter og nivået faller en del. Mye lange baller og upresise pasninger preger siste del av kampen. Da er det godt å sette innpå en Erlend Vignes som løper ræva av seg på alle baller. 2 ganger kommer Erlend og Mats alene mot 1 forsvarspiller, den først gangen slår Mats ballen rett i motstanderen og den andre gangen treffer Erlend på pasningen men Mats skyter utenfor. En frisk start av Erlend som etter hvert skulle få seg et mål.
Mastra keeperen ble tydeligvis inspirert av utrykningen til Marken og ville prøve seg selv. Luca Hjelm var kjapt oppi keeperen som stod på 20 meter og blokkerte klareringen. Da dukker Erlend opp med ryggen halvveis mot mål og setter ballen i det åpne buret.
Kampen blir etter hvert blåst av til en helt ok stemning i laget. Alle var selvfølgelig fornøyde med en 5-0 seier, men de fleste var enige om at vi kunne både spilt bedre og med litt bedre målteft kunne vi scoret mer mål.

I denne kampen vil jeg gi en stor honnør til forsvaret for å være en mur bak og så vidt sleppe Mastra til noen sjanser, samtidig som Repshus og Reisæter styrer midten både defensivt og offensivt. Mats var hele tiden et uromoment for venstrebacken til Mastra, og Jensen bruker rutinen og lederegenskapene sine til å hele tiden finne seg ledig rom til å vende seg opp i.

Neste kamp er mandag 22. september hjemme mot Randaberg 2 som lekte seg til en 4-0 seier siste lagene møttes. Vi krysser fingrene for at Larsi, Oli, Dale og Glenn er klare til kampen for den skal og MÅ vinnes.

Skrevet av Mats Økland Jellestad


< Tilbake