1412515 10202300119094221 1126089915 o
Sterk borteseier på Jørpeland

Havørn reiste til Jørpeland tirsdag for å møte Staal sine nestbeste. Dette skulle vise seg å bli et svært intenst og spennende oppgjør!


04.06.2014

Havørn reiste uten mange viktige spillere; Stian Olsen, Thomas Madsen, Andreas Dale, Espen Hjelm og Ole Andre Myklebust var alle utilgjengelige av forskjellige grunner og dermed mulighet for andre å vise seg fram. Og det gjorde de..

Når det gjelder skaden til Stian Olsen ser det dessverre ikke bra ut. Etter alt å dømme har midtbaneeleganten et avrevet korsbånd i venstre kne og må dermed belage seg på operasjon og minimum ni måneder på sidelinja. Vi krysser fingrene for at Stian er heldigere enn først antatt!

De 11 som startet for Havørn var: Marken - Haga, Knut (k), Glenn - Kjartan, Kamil, Sindre, Repshus, Kenneth - Jensen - Mats
På benken satt: Christian Berg, Sander, Erlend og Jonas.

Kampen startet med en liten Staal dominans mens Havørn satt og ventet på mulighetene. Dette funket veldig godt de første 30 minuttene og fikk Havørn et par - tre gode overgangsmuligheter. Bortelagets første sjanse skulle derimot komme etter en dødball. Jensen slår en presis corner på første stolpe hvor Glenn kommer i farten og header i stolpen, returen havner i ingenting. Like etter spiller Stian Repshus trener Jensen alene i gjennom men bare en svak avslutning ødela en borteledelse.
Målet lot derimot ikke vente lenge på seg. Sindre bryter fint på midtbanen, spiller Jensen i mellomrommet som gjør alt riktig (og godt igjen etter missen), stikker ballen til Mats som iskaldt plasserer ballen forbi keeper til 0-1.

Andre omgang starter på samme måte, Staal har ballen mest dog uten å skape de store mulighetene. Havørn er farligere på de visittene de kommer på innenfor vertenes 16 meter. Et par skuddforsøk fra Repshus og Mats og en stort ballinnhav til Havørn gjør det at vi øyner en positiv omgang i vente.

Men da våkner hjemmelaget. Først 1-1 etter en kontring hvor Havørnforsvaret sliter med å klarere og like etterpå 2-1 etter samme oppskrift. Anledningen til 2-1 målet må derimot sies svært omdiskutabel da Mats soleklart blir felt inn i vertenes 16 meter, noe som de aller fleste på stadion var sikre på at var straffe. Dommeren dømmer og i denne situasjonen dømte han ingenting, midt i bortelagets store protester kontrer Staal inn ledermålet. Dette medførte store frustrasjoner hos Havørn med karakteren og viljen spillerne viser til å nullstille er imponerende.

Jensen bytter seg selv ut etter hvert og inn kommer 16 år gamle Erlend Leikvoll Vignes. På sin første berøring på ballen header han inn utligningsmålet, denne gang etter et frispark ute ved sida fra Stian Repshus. Noen minutter senere får Havørn en corner ute til venstre, forsvarsbautaene tar turen opp og den aller største av de, Eirik Haga, dunker inn ledermålet med pannebrasken.

Fortsatt seks minutt gjenstår på klokken og Staal hiver alle sine mann i angrep. På overtid blir Staal tildelt et frispark og samtlige, inkludert keeper, møter opp i Havørnboksen. Frisparket går i tverrligger, ned på streken, ut i feltet, skudd, Marken redder, ny retur i feltet, heading, klarering på strek, i en Staal-spiller og minimalt inn i mål. Stor jubel fra Staal spillerne som tror de har reddet et poeng, dommer dømmer mål og Havørnspillerne faller sammen og/eller raser mot dommer og linjedommer.
Etter hvert når ting roer seg får dommer og linjedommer snakket sammen hvor linjedommeren har fått med seg en tydelig hands i forkant av scoringen. Når ballen ble klarert fra streken blokkerte Staal-spilleren ballen med begge armene strake i været. Dermed annullering og fortsatt 2-3 til bortelaget.

Minutter senere blåser kampens dommer av og en stor Havørnjubel bryter ut.

Hele laget fortjener en ros for gjennomføringen av kampen. Det er aldri enkelt å reise til Jørpeland for å ta 3. poeng. På en litt humpete grasmatte var det to lag som forsøkte å spille god fotball, noe vi ikke altfor ofte ser på dette nivået.

På et, som nevnt, et velfungerende Havørnlag må forsvaret få ekstra skryt for måten de sto opp i denne kampen. Sjelden kom Staal til de store mulighetene og det var i de aller fleste tilfeller forsvarets fortjeneste. Ellers jevnt bra over hele linja!

Stjernene:
*** Glenn Meling, stor kamp på venstresida i forsvaret.
** Mats Ø. Jellestad, nå som oppspilspunkt på topp. Jobber, sliter, får knekt nase og scorer mål.
* Knut Barstad, viktigheten av en god kaptein som står opp i slike kamper er uvurderlig.


< Tilbake